Hyvinkääläinen 27-vuotias Joni Tammisalo teki lopputyönsä* yhdessä Eveliina Pertun kanssa Siskolle ja Simoille. Geronomiksi (AMK) tänä keväänä Metropolia Ammattikorkeakoulusta valmistuva Joni oli ollut pitkään kiinnostunut sosiaalialan opinnoista, mutta geronomitutkinto löytyi vasta läheiseltä saadun vinkin kautta opinto-oppaasta.

”Rehellisesti sanoen en ollut ajatellut opiskelevani pelkkää vanhustyötä. Kohtalo kuitenkin otti ohjakset omiin käsiinsä”, Joni nauraa. Yhteiset  askelsarjat löytyivät nopeasti ja yhtäkkiä ala tuntui enemmän kuin oikealta. ”Päivääkään en vaihtaisi pois”, Joni kiteyttää ja kertoo olevansa todella monelle opintojeni aikana kohtaamalle ihmisille  ikuisesti kiitollinen. ”Olen saanut paljon uusia ystäviä, elämänkokemusta ja eväitä elämään”, Joni summaan opintoaikaansa.

Opinnäytetyön lisäksi Siskojen & Simojen toiminta tuli Jonille tutuksi, kun hän oli mukana järjestämässä Tavastian Mummodiskoa. Paljon positiivista julkisuutta saaneen tapahtuman tarkoituksena oli tarjota uudenlainen areena kohtaamiselle, hyvän olon tunteille ja hauskanpidolle.

”Onnistuimme yhdessä pyyhkimään vähän pölyjä pois vanhustyöstä ja tuoda siihen vähän sitä kuuluisaa ”mediaseksikkyyttä””, Joni virnistää.

Monipuolinen mies tunnustautuu myös kovaksi politiikan penkkiurheiljaksi. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, erilaiset ilmiöt ja ihmiset, erityisesti muistikuntoutujat ovat lähellä Jonin sydäntä.

”Haluan tulevaisuudessa olla ajamassa muistikuntoutujien asioitaan. Haluan  opiskella aihealuetta lisää ja olla auttamassa ihmisiä näkemään se, ettei ”muistisairaus” ole mikään the end!” Joni maalailee jatkosuunnitelmiaan.

Joni painottaa, että tunnemuistia ei ikinä ihmiseltä viedä. Sen kautta voi rakentaa onnistuneita kohtaamisia, tukea toimijuutta, hetkessä elämistä, arjen pieniä hetkiä ja jaettuja iloja.

”Muistetaan pitää ihmisen haaveet ja toiveet aina mukana elämässä. Osallisuuden ja onnellisuuden kokemukset ovat minulle ne kaksi kärkeä”, Joni kiteyttää.

Lue lisää:

  • Jonin blogin opinnäytetyöstä ja sen tuloksista voit lukea täältä!
  • Eveliinan ja Jonin opinnäytetyö Elä tätä päivää, uneksi huomisesta, opi eilisestä : vapaaehtoisten osallisuuden kokemukset ja motivaatiotekijät Siskojen ja Simojen pop up -tapahtumissa luettavissa täältä!
  • Eveliina Pertun esittelyn voit lukea täältä!