Lähes puolensataa ikärikasta sai nauttia 7.5.2018 kesälauluista hanurimusiikin tahtiin, kun Laulusiskot tulivat taas taloon.

Siskojen & Simojen rempseä lauluryhmä käy joka toinen viikko ilostuttamassa ikärikkaita Jampan Vaahterakodissa ja kerran kuussa Järvenpään keskustan palvelukodeissa. Lauluryhmä koostuu energisistä eläkeläisnaisista, joita yhdistää halu tehdä hyvää ja ilostuttaa. Naiset ovat tehneet erilaisia lauluvihkosia joka lähtöön, tapahtumaan ja vuodenaikaan. Sitten napataan mukaan hanuri, tiimin t-paidat ja lähdetään laulamaan. ”Meillä on niin mahtava porukka! Tämä vaan leviää koko ajan kuin pullataikina. Tästä saa niin paljon, et voi uskoakaan! ” nauraa yksi naisista.

Myös ilo on helposti leviävää. ”Se on niin ihanaa, kun Siskot tulevat laulattamaan meitä, minä osallistun aina!”, huudahtaa Vaahterakodissa asuva Carita ja jatkaa: ”Mieheni kuoli kuusi vuotta sitten. Hän oli kova laulamaan. Laulupiiri antaa iloa ja tuo mieleen muistoja. Ihanaa, kun on inhimillisyyttä ymmärtää vanhaa ihmistä. Tällaista tarvitaan lisää!”

LauluSiskot
Hanuristi Tuula ja kesäisen iloiset laulut tempaavat Helenan ja Ailan tanssimaan.

Hoitajat liputtavat laulavien Siskojen puolesta. Hoitaja Pinyada on ollut ollut Vaahterakodissa töissä vuoden ja huomannut, miten tärkeää toiminta on asukkaille. ”On niin mukavaa, kun saa asiakkaat hymyilemään. Meillä on välillä kiirettä, joten on todella arvokasta, kun on aikaa istua yhdessä, kohdata toinen toisemme ja nauttia seurasta ja laulusta. Kaikki haluavat aina tulla mukaan Siskojen piiriin. Se on kuin tulisi kesä taloon!” Pinyada nauraa!

Hoitaja Helena Mehtosen mielestä musiikki sopii niin tylsien päivien torjuntaan kuin nuutumisen ehkäisyyn. ”Jokainen nauttii omalla tavalla. Jollain on pilke silmäkulmassa, toisella heiluu jalka, toisella napsuvat sormet. Moni sanoo, ettei osaa laulaa, mutta kun vauhtiin päästään alkaa laulu sujua, myös silloinkin, kun puhe ei enää oikein suju”, Aila kertoo ja nappaa Helenan valssiin. ”Aina me täällä valssataan, milloin ei polkaksi pistetä!” naiset nauravat.

Innostuitko? Siskojen & Simojen lauluryhmä etsii aina uusia vapaaehtoisia, tavallisia kaupunkilaisia, juuri Sinua. Toimintaan ei tarvitse sitoutua: voit tulla vain kerran, jos innostut, tule toistekin! Laulu- tai soittotaito on plussaa.

Toiminnan tarkoitus:

  • mennä palvelutaloissa asuvien ihmisten luokse ja tuoda heidän arkeensa pientä vaihtelua, piristystä, yhdessä oloa ja ennen kaikkea välittämistä
  • tehdä keikkailua suurella sydämellä
  • pois lähtiessä jää hyvä mieli, että olemme tehneet jotain tärkeää

Lisätietoja:

Irma (irma.kinnula(at)gmail.com)
Tuula (tuula.berghall(at)gmail.com)

Ota rohkeasti yhteyttä ja lähde mukaan!