Suomen itsenäisyyden juhlavuonna järjestetty Koko Suomi kiittää -kampanja sai jatkoa, kun Siskot ja Simot siirsi kiitosviestikapulan Suomen Kylät ry:lle.
Satavuotiaan Suomen juhlavuonna luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot laittoi koko Suomen kiittämään hyvinvointiyhteiskuntaa rakentanutta sukupolvea juhlin ja tempauksin. Vuoden aikana järjestettiin yhteensä 165 tapahtumaa aina mummodiskosta lettukesteihin, Inarista Hankoon ja Laitilasta Ilomantsiin. Kiittämisen kohteina oli noin 20 000 näihin tapahtumiin osallistunutta ikäihmistä. Siskot ja Simot – yhteisö haluaa pitää yllä kiitollisuuden teemaa haastamalla muita yhteisöjä osallistumaan kiitosviestiin.
“Kiitos on tärkeä sana, joka jää usein sanomatta ja kiitollisuus osoittamatta. Kiittämiseen ja muistamiseen ei aina kuitenkaan tarvita juhlia, pienilläkin teoilla on suuri merkitys. Konkreettisen kiitosviestikapulan saaminen kiertoon on oivallinen tapa viedä kiitoksen sanomaa ja henkeä eteenpäin”, summaa yhteisön toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Kiitosviestikapula luovutettiin maanantaina 5.3. Suomen Kylät ry:lle, jonka puheenjohtaja Petri Rinne otti kiitoskapulan vastaan innostunein mielin.
”Olemme erittäin otettuja tästä huomionosoituksesta, joka on erinomainen muistutus siitä, mistä yhteiskunnassamme on puutetta: lähimmäistemme aidosta kohtaamisesta sekä kiitoksesta. Vapaaehtoistoimijat ovat merkittävä lääke tähän puutokseen, sillä yksin kylätoiminnan piirissä tehtiin lähes kuusi miljoonaa vapaaehtoistyötuntia vuonna 2017 ”, Rinne toteaa.
Samalla Suomen Kylät ry haastaa kaikki suomalaiset tekemään vapaaehtoistyötä toisten hyväksi.
”Kenen hyväksi juuri Sinä lahjoittaisit tunnin ajastasi: naapurin ikäihmisen, syrjäytymisvaarassa olevan nuoren, vastaanottokeskuksen maahanmuuttajan?”, kysyy Rinne. Kylätoimijat tempaisevat myös omalla esimerkillään Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 9.6.
Kapulan luovuttivat Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen ja hallituksen edustajana Raija Kallioinen. Luovuttajien toiveena on, että kiitosviesti siirtyy kapulan myötä eteenpäin toimijalta toiselle, ja tuo kiittämisen ja kohtaamisen osaksi sekä yhteisöjen että yksityishenkilöiden toimintaa. Jokainen kapulaa kantava taho voi toteuttaa kiitoksen teemaa toimintaansa sopivalla tavalla.Kun kapulan saava taho on hoitanut osuutensa kiitosviestissä, kapula luovutetaan eteenpäin seuraavalle viestinviejälle.
Kuvanveistäjä Tapani Kokon muotoilema viestikapula on puinen taideteos, jonka sisään kätkeytyvään kääröön kirjataan viestiin osallistujat.
Kiitosviestin etenemistä voit seurata osoitteessa www.siskotjasimot.fi sekä www.kylatoiminta.fi