Vapun jälkeinen torstai toi mukanaan harmaita pilviä ja kylmää tihkusadetta viikkojen lämpimien ja aurinkoisten päivien jälkeen. Sää ei kuitenkaan lannistanut KOKEVA-hankkeen Anitaa ja Emmiä, jotka olivat järjestäneet Saviolle kesäkasvien istutustalkoot! Mukaan istutuspuuhiin ja kohtaamaan alueen asukkaita oli saatu jo viime vuonna ensimmäisen Välittämisen keikkansa tehneitä Pikkusiskoja ja Pikkusimoja eli Vierumäen koulun 3B-luokka.

Kohtaamisia Keravalla.

Pihalle suunnitellut talkoot päätettiin siirtää sisälle kerhotiloihin hyiseltä säältä suojaan. Innokkaasti Pikkusiskot ja Pikkusimot odottivat vuoroaan päästä muutaman paikalla olleen ikäihmisen ohjaamana laittamaan kätensä multaan. Kokemuksia kasvien kasvattamisesta jollain koululaisella olikin: ”Mulla oli ruukussa kaktus nimeltä Pertti mutta se kuoli”, kuului parijonosta.

Kukin viherpeukalo sai valita laittaako multaan pensasköynnöskrassin, auringonkukan, isotsinnian vai tarhakehäkukan siemeniä. Taisipa joku laittaa muutaman jokaista lajiakin! Ruukkuihin nimettiin mitä kasvia sieltä voi odottaa puskevan ja käsienpesun kautta päästiin palkitsemaan itsensä munkeilla ja mehulla.

Isotsinniaa ruukkuun
Pikkusiskot ja Pikkusimot herkkujen äärellä

Vielä ennen kuin matka jatkui ruukkujen kanssa eteenpäin odottelemaan istutusten kasvamista, saatiin todistaa vielä yksi koskettava kohtaaminen kun ranskanbulldogi Siiri sai koko lapsilauman sekaisin ja pääsi nauttimaan monien käsiparien silittelystä ja paijaamisesta.

Siiri ihastutti ja sai ison annoksen silityksiä