Kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneitä asiakkaita ilahdutetaan joulukorttikeräyksellä 114 paikkakunnalla 8.11.–7.12.2021.

Joulun iloisin korttikampanja alkaa nyt! Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12.2021. Korttikeräykseen on ilmoittautunut 114 paikkakuntaa Inkoosta Utsjoelle. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kampanjan tarkoituksena on jakaa jouluiloa ikäihmisille – etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Joillekin ikääntyneille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi karkottamaan yksinäisyyttä.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Jouluilon jakamiseen voi osallistua toimittamalla joulukortin keräyspisteeseen 8.11.–7.12.2021. Joillakin paikkakunnilla joulukortteja voi myös postittaa. Keräyspisteiden sijainnit, postitusosoitteet ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Joulukortteja tehdään monilla kampanjapaikkakunnilla myös joulukorttipajoissa. Niitä järjestetään muun muassa kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla ja harrastusporukoissa. Joulukorttipajojen tietoja voi tarkistaa Keikkakalenterista.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat keräyspaikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Paikallistasolla kampanjaa edistävät myös monet muut yhteisöt.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort #julpost

Lisätiedot:

Kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm joulupostia@siskotjasimot.fi / 044 244 3267