Kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneitä asiakkaita ilahdutetaan joulukorttikeräyksellä 13.11.–4.12.2023.

Joulun rakastetuin korttikampanja käynnistyy eri puolilla maata, kun luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille – kampanjan jo 11. kertaa. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Tähän mennessä korttikeräykseen on ilmoittautunut 82 paikkakuntaa Loviisasta Posiolle.

Helsinki ei tällä  kertaa ole mukana,, koska viime vuonna kortteja kertyi niin paljon, että niitä riittää tänä vuonnakin jaettavaksi kaikille asumispalvelujen ja kotihoidon asiakkaille.
Kunnat voivat ilmoittautua mukaan kampanjaan 10.11. mennessä.

Kampanjan tarkoituksena on jakaa jouluiloa ikäihmisille – etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Joillekin ikääntyneille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi..

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Pienestä kortista voi olla iloa pitkäksi aikaa, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Jouluilon jakamiseen voi osallistua toimittamalla joulukortin keräyspisteeseen 13.11.–4.12. Joillakin paikkakunnilla kortteja voi myös postittaa. Kuntien ilmoittautumisohjeet, keräyspisteiden sijainnit, postitusosoitteet ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Joulukortteja tehdään monilla kampanjapaikkakunnilla myös joulukorttipajoissa. Niitä järjestetään muun muassa kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla ja harrastusporukoissa.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat keräyspaikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena. Paikallistasolla kampanjaa edistävät myös monet muut yhteisöt.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort #julpost

Siirry Joulupostia ikäihmisille -kampanjasivulle! > 

Lisätiedot:

Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 050 545 3145

Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Mari Ruutinen joulupostia@siskotjasimot.fi / 041 3116903