Siskot ja Simot järjestivät Hemmottelukeikan Kustaa Aadolf-kodilla.

89-vuotias Marja Niskanen ja 93-vuotias Anna-Liisa Saari iloitsevat Tuusulan Siskojen ja Simojen järjestämästä hemmottelupäivästä Kellokosken Kustaa Aadolf -kodilla.

On ollut mukavaa ja mielenkiintoista. Yleensä vaan kahtoa möllötetään toisiamme, kun täällä istutaan, mutta nyt on juteltu.
-Marja Niskanen

Kun ohjelmassa on ammattilaisten tarjoamaa hiustenleikkuuta, kasvojen hoitoa sekä vapaaehtoisten toteuttamaa kynsien leikkausta, viilausta ja käsien rasvausta, on hymy herkässä –myös tekijöillä. On hierottu, silitetty, kammattu ja kosketettu. Hanuristi-Alpon toteuttamia toivekappaleita on laulettu yhdessä.

Musiikkia pitää olla aina mukana, se tuo nuoruuden mieleen. Olimme tänään lähimmäisiä toisillemme! -Marja Niskanen

Tuusulan Siskojen ja Simojen Hemmottelukeikalla viime sunnuntaina tuli näkyviin se, mikä vapaaehtoistoiminnassa parhaimmillaan toteutuu. Yhdessä tekeminen, tarinoiden jakaminen, toisen kuuntelu ja juurikin se lähimmäisenä oleminen.

Kun toisilleen entuudestaan vieraat ihmiset kohtaavat ja hetkessä tila täyttyy puheensorinasta ja naurusta, on jotain arvokasta syntynyt. Enää ei ole merkitystä sillä, kuka on vapaaehtoinen tai kuka esimerkiksi ikäihminen. Kaikki osapuolet voivat tuntea mielihyvää –antaessaan saa kaksin verroin takaisin!

Siskot-ja-Simot-vapaaehtoistyö-hemmottelukeikka

Vapaaehtoiset Kaija Korppi, Marjut Taxell-Airaskorpi ja Sirpa Tuomainen sekä hanuristi-Alpo


Marjut Taxell-Airaskorpi
ja Kaija Korppi ovat Siskojen ja Simojen keikalla ensimmäistä kertaa. Sirpa Tuomainen on tullut ystävän mukana keikoille jo aiemminkin. Kokemuksistaan tällä keikalla mukana olosta naiset kertovat samansuuntaisesti

Keikalle oli helppo tulla, tämä on matalan kynnyksen toimintaa.

Kaija Korppi kertoo lukeneensa lehdestä aiemmista keikoista ja kokee tunnelman olleen sellainen kuin lehtijutuistakin on välittynyt. Se, että mukaan voi tulla itselleen sopivalla hetkellä ilman sitoutumispakkoa, miellyttää.

Täällä jokainen voi taaplata tyylillään, voi tehdä sitä, mitä osaa, arvioi Marjut Taxell-Airaskorpi.

Olipa kiva, kun alkuun tarjoiltiin kahvit ja sitten aloitettiin rauhassa hommat. -Sirpa Tuomainen

 

Kaija Korppi ja Marjut Taxell-Airaskorpi toimivat myös MLL:n lukumummeina.
Juttu on ilmestynyt Keski-Uusimaa -lehdessä 20.3.2018