Suomen Kylät ry luovutti tänään Siskot ja Simot ry:n liikkeelle laittaman kiitosviestikapulan Suomen 4H-liitolle. Kiitosviesti siirtyy nyt vaihdossa kolmannelle osuudelle.

Vanhustenhoidossa ilmenneet epäkohdat nostivat alkuvuodesta hyvinvointiyhteiskuntamme rakentaneiden ikäihmisten kohtelun ja arvostamisen julkiseen keskusteluun. Edellisen kerran laajassa mittakaavassa herättiin huomioimaan aiemmat sukupolvet satavuotisen Suomen juhlinnan yhteydessä. Tuolloin luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot innosti ihmisiä ja yhteisöjä kiittämään noin 20 000 ikäihmistä yhteensä 165 juhlassa ja tempauksessa eri puolilla Suomea.

Jotta ikäihmisten arvostava kohtaaminen ja ilahduttaminen tai kiitollisuuden osoittaminen lähimmäisille eivät olisi jääneet ainoastaan juhlavuoden erikoisuudeksi, laittoi Siskot ja Simot  kiitosviestikapulan eteenpäin ylläpitääkseen kiitollisuuden teemaa jatkossakin.

Viestin toisella  osuudella kiitoskapulaa kuljetti Suomen Kylät ry, joka muisti kiitoksella vapaaehtoisiaan. “Omaa aikaansa toisten hyvinvoinnin edistämiseksi käyttävät vapaaehtoiset ovat mahtava voimavara, jonka pyyteetöntä työtä ei aina muisteta huomioida”, perustelee kiitoksen kohdetta Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

Yhdistys halusi siirtää viestikapulan seuraavaksi nuoremmalle polvelle ja kolmannelle viestiosuudelle lähteekin Suomen 4H-liitto. “Hyvyys ja hyvinvointi ovat liittomme ydinarvoja ja pyrimme toiminnassamme tukemaan lasten ja nuorten vastuullisuutta. Haluammekin välittää kiitoksemme ihan konkreettisesti rohkaisemalla yhdistyksiämme esimerkiksi kutsumaan ikäihmisiä mukaan tutustumaan lasten kerhoihin”, innostuu 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski kertomaan suunnitelmista kiitosviestin viemiseen.

“On hienoa seurata kiitoksen sanoman ja hengen etenemistä konkreettisesti viestikapulan mukana. Vuosien kuluessa saamme kirjattua kapulaan varmasti monenlaisia kiitoksen aiheita ja kiittämisen tapoja”, iloitsee kiitosviestin ensimmäisen osuuden toteuttaneen Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Kiitosviesti siirtyy kapulan luovutuksen myötä eteenpäin toimijalta toiselle, ja tuo kiittämisen ja kohtaamisen osaksi sekä yhteisöjen että yksityishenkilöiden toimintaa. Jokainen kapulaa kantava taho voi toteuttaa kiitoksen teemaa toimintaansa sopivalla tavalla.Kun kapulan saava taho on hoitanut osuutensa kiitosviestissä, kapula luovutetaan eteenpäin seuraavalle viestinviejälle.

Kuvanveistäjä Tapani Kokon muotoilema viestikapula on puinen taideteos, jonka sisään kätkeytyvään kääröön kirjataan viestiin osallistujat.

Tapio Kokon muotoilema kiitoskapula siirtyi seuraavalle viestiosuudelle kun Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne luovutti sen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoskelle.